Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Laurenço'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılanması sonrasında baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasında bazı anlaşmalar imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola Cumhurbaşkanı Laurenço ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Angola ile ticaret hacminin 176 milyon dolar olduğu, bu iki güçlü ülke için bu ticaret hacminin çok hafif olduğunu kaydederek, "İlk etapta mutabakatımız 500 milyon dolara ulaşmak" dedi.

BM Genel Kurulu'ndan sonra iade-i ziyarette bulunmak üzere Angola'ya bir grup iş adamıyla gideceklerini belirten Erdoğan, "İstiyoruz ki üst düzey ziyaretleri de başlatmış olalım" dedi.

Angola Cumhurbaşkanı Lourenço ise, Türkiye ile yapılan anlaşmalara ilişkin, Türk yatırımcıların daha güvenle Angola'ya gelip yatırım yapabileceğini belirtirken, aynı şekilde bunun Angolalı yatırımcılar için de geçerli olduğunu kaydetti. Lourenço, "İmzalanan anlaşmalarla, senelerdir kaybettiğimiz zamanı geri alalım ve ikili ilişkilerde, ticaret hacminde daha yükseğe, zirveye çıkalım istiyoruz" diye konuştu.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1420043941232119813

Kaynak: igf