45 yıllık aradan sonra yeniden rastlanan bantlı çöpçü balığı ile ilgili paylaşımda bulunan dünyaca ünlü aktör Leonardo DiCaprio’yu bu kez Batman Belediyesi Batman’a davet etti. Ercan ARSLAN (BATMAN İGFA) - 1974’ten beri rastlanılmayan ve en çok aranan 10 kayıp türden biri olan bantlı çöpçü balığının 45 yıl aradan sonra Batman’da bulması dünya çapında yankı buldu.

Bir süre önce, son filmi olan ‘Don’tLookUp’ filmi ile gündemde olan ve çevreye duyarlılığı ile bilinen çevre aktivisti ve dünyaca ünlü Oscar’lı oyuncu Leonardo DiCaprio, 19,5 milyon takipçisi olan sosyal medya hesabından bu balığın bulunduğu haberini paylaşmıştı.

Bu paylaşımın ardından DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Leonardo DiCaprio’nun paylaşımına İngilizce cevap yazarak dünyaca ünlü oyuncuyu Batman’a davet etti.

Ünlü oyuncuya bir davet te bu kez Batman belediyesinden geldi. Oyuncu Leonardo DiCaprio’nun paylaşımını alıntılayan Batman Belediyesi, paylaşımından ötürü sanatçıya teşekkür etti. İngilizce olarak yazılan davet mesajında; “BM İklim Elçisi Leonardo DiCaprio'ya Sason Çayı'nda 47 yıl sonra görülen Paraschistura Chrysicristinaein görüntüsünü paylaştığı ve çevre duyarlılığı için teşekkür ederiz. Ekolojik projelerimizi yerinde görmesi için kendisini Batman'a davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Oyuncu Leonardo DiCaprio’nun yapılan davetlere nasıl cevap vereceği merak konusu oldu.