Katar'daki Emirlik Divanı'ndaki resmi karşılama ve heyet takdiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Al Sani'nin baş başa görüşmesi iki saat sürdü. İki ülke arasında 15 mutabaat ve protokol için imzalar atıldı.ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani'nin, Emirlik Divanı'ndaki baş başa görüşmesinin ardından çeşitli anlaşmalar imza altına alındı.

Erdoğan ve Al Sani huzurunda 12 olmak üzere toplamda 15 anlaşma imzalandı. Buna göre imzalanan mutabakat ve protokoller şöyle oldu:

https://www.youtube.com/watch?v=h86bMnedwQ4

Afet ve Acil Durum Yönetimi Alanında Mutabakat Zaptı, Büyük Çaplı Organizasyonların Yerine Getirilmesinde İşbirliği Konulu Niyet Mektubunun Uygulanmasına İlişkin Protokol, Antalya Diplomasi Forumu ile Doha Forum Arasında Kurumsal İşbirliği Tesis Edilmesine Yönelik Niyet Mektubu'na Protokol Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı'na ve Yüksek Stratejik Komite Yedinci Toplantısı Ortak Bildirisi, KOSGEB ve Katar Kalkınma Bankası Arasında Mutabakat Zaptı ve Türk Standartları Enstitüsü ile Katar Genel Standardizasyon Teşkilatı Arasında Standardizasyon Alanında Mutabakat Zaptı Uygulama Programı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Katar Devleti Kültür ve Spor Bakanlığı Arasında 2022-2023 Yılları için Kültürel Alanda İkinci Uygulama Programı ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında 2022-2023-2024 Yılları için Gençlik ve Spor Alanında İlk Uygulama Programı imza altına alındı.

Ayrıca sağlık, diyanet ve iş insanları ile ilgili yatırımlara ilişkin de mutabakata varıldı.

Görüşmede, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, şirketin yürüttüğü uçak ve helikopter projelerine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani'ye bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Al Sani, burada TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den projeler hakkında bilgi alarak, aralarında Hürjet ve Gökbey'in bulunduğu maketleri inceledi.