Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togo Cumhurbaşkanı Gnassingbe ile ortak açıklama yaptı. Ankara Büyükelçiliği'nin yakın zamanda Togo'da faaliyete geçeceğini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togo, Burkina Faso ve Liberya'ya önümüzdeki dönemde aşı bağışında bulunacaklarını söyledi.ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe ile ortak basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Togo'nun FETÖ ile mücadelemiz bağlamında verdiği destek takdire şayandır. FETÖ ile mücadeledeki kararlılıklarından ötürü kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

AŞI BAĞIŞI...

Togo, Burkina Faso ve Liberya'ya hem Türkiye, hem de Türk Konseyi olarak önümüzdeki dönemde aşı bağışında bulunacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrika'ya ziyaretlerimiz o kadar yoğun oldu ki, 28 Afrika ülkesine 38 ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyaretler daha da artacak. Çok kısa bir zaman içinde Afrika'da 4 ülkeye daha ziyaret gerçekleştireceğiz. Biz bu dost ve kardeş ülkelerin FETÖ belasından temizlenmesini istiyoruz. Onların da bunu istediğini biliyoruz. Bu bağlamda her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.

Öte yandan Türkiye'nin Togo'nun ihtilafların çözümü konusunda ilerlettiği çalışmaları ilgiyle izlediğini ifade eden Erdoğan, yıl sonuna kadar inşallah Togo'da Ankara Büyükelçiliğini açılacağını da müjdeledi.

https://www.youtube.com/watch?v=0khfk1kHWtk