MEB Bakanı Ziya Selçuk 21 Eylül’de okullarda hangi sınıfların okula gideceğini açıkladı. 21 Eylül tarihinde yüz yüze eğitim, okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileriyle başlayacak. Yapılan bu açıklamanın ardından 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerinin durumu merak edilmeye başlandı. İlkokul birinci sınıf öğrencileri uyum haftasında 1 gün diğer haftalarda ise haftada 2 gün okula gidecek. 2020-2021 eğitim yılında diğer kademelerin eğitime başlamasıyla ilgili karar süreci daha sonra değerlendirilecek. Peki 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencileri okula ne zaman başlayacak? İşte kademeli eğitimde okula gidecek öğrenciler…
 
 
1. SINIF ÖĞRENCİLERİ 21 EYLÜL’DE OKULA GİDECEK!
Kademeli ve yüz yüze eğitim ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “ Yüz yüze eğitim öğretime sadece hâlihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencilerimizle başlayacağız.” dedi. İlkokul birinci sınıf öğrencileri uyum haftasında 1 gün daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün okula gidecek.  
 
 
8. SINIF VE 12. SINIFLAR NE ZAMAN OKULA GİDECEK?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açıklamasının devamında 21 Eylül’den itibaren geçecek üç haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusunda değerlendirmeler yapacaklarını belirtti. 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitime başlayacağı tarih yapılan bu değerlendirmenin ardından karara bağlanacak.


2020-2021 OKULLARIN AÇILIŞ-KAPANIŞ VE TATİL TAKVİMİ
Uzaktan eğitim 31 Ağustos tarihinde başladı.
18 Eylül’de uzaktan eğitim sona erecek.
21 Eylül tarihinde hazırlık sınıf ve 1. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başlayacak.
Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak
Birinci dönem 22 Ocak Cuma günü sona erecek.
 
Yarıyıl tatili 25 Ocak Pazartesi günü başlayacak 5 Şubat Cuma günü sona erecek.
İkinci dönem 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak.
İkinci dönem ara tatili 12-16 Nisan arasında yapılacak.
2020-2021 eğitim öğretim yılı 18 Haziran Cuma günü sona erecek.


SAĞLIK BAKANINDAN OKUL AÇIKLAMASI!
Geçtiğimiz hafta yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “ Şu dönemde kısıtlı bir şekilde eğitimin devamı şeklinde bir yaklaşımımız var” ifadelerini kullanmıştı. Detayların bu hafta konuşulacağını belirten Bakan Koca 1. sınıfların alışması açısından 2 gün okul 5 gün tatil şeklinde bir eğitim modelinin uygulanabileceğini duyurmuştu. 
 
HEM YÜZ YÜZE EĞİTİM HEM DE UZAKTAN EĞİTİM!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada 2020-2021 eğitim yılında salgın şartlarını dikkate alarak hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimi birlikte yapılacağı karma eğitim modeliyle devam edileceğini açıkladı.  İşte yapılan açıklama;
 
“Ailelerin tercihine göre, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerimizden başlayarak okullarımızı eğitim öğretime açıyoruz.”
“Bu uygulama salgının seyrine göre şehirlerimizde farklılık gösterebilecektir. Özellikle üretimde gerçekten güçlü altyapsı, yetişmiş insan gücü, sürekli gelişen teknolojiyle Türkiye'nin önünde yepyeni bir dönemin açıldığına inanıyoruz.”
“Eğitim öğretime salgın şartlarını da dikkate alarak hem yüz yüze eğitimi hem de uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştireceğimiz bir sistemle devam edeceğiz”