28 Nisan – 4 Mayıs 2021 tarihleri arasında, Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan “Club Barbarossa Hotel & Villas” da bir araya gelen genç katılımcılar, terk edilmiş çocuklar hakkında farkındalık oluşturmak adına takım çalışmaları, sunumlar, kısa film çalışmaları, tartışma etkinlikleri, yaygınlaştırma çalışmaları gerçekleştirdiler. Düzenlenen kültürel etkinlikler ile de farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı buldular.

Youthist Off Havirov isimli Çek organizasyonun başkanı Veronika WRÓBELOVÁ; Projenin Çekya’da gerçekleştirilmek üzere planlandığını, ancak pandemi koşulları sebebiyle faaliyetleri Türkiye’de gerçekleştirmenin daha sağlıklı olacağına karar verdiklerini belirtti. Projenin Kaş’da gerçekleşmesine olanak sağlayan Shaft Organizasyon Başkanı Av.Ertan Derin’e ve bütün proje sürecinde desteğini esirgemeyen Çek Ulusal Ajansına teşekkür etti.

Proje Yöneticilerinden Nuri Bilirgen; Tüm katılımcıların programa katılmadan önce ve programdan sonra PCR testi yaptırdıklarını, tüm etkinliklerin Covid-19 önlemleri kapsamında, maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Proje Uygulayıcılarından Portekizli Andreia Teixeira; Projenin başarı ile gerçekleştirildiğini ve tüm katılımcılarda terk edilmiş çocuklara karşı pozitif farkındalık oluşturulduğunu belirtirken, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Zift Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Derneği Başkanı Av.Barış Baytok; Dernek olarak, Erasmus+ Programı kapsamında ihtiyaç duyan tüm kurum ve kuruluşlara destek verdiklerini belirtti. Bu tür etkinliklerin daha fazla yayılması, ülkemizdeki gençlerin de program içerisinde daha fazla yer alabilmesi adına çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

4 Mayıs 2021 de biten projenin sonraki aşamalarının gerçekleştirilebilmesi için 11 Mayısta başka bir projeye başvurarak ülkeler arasındaki işbirliğini devam ettireceklerinin sinyallerini veren katılımcılar Kaş ilçesinden güzel hatıralarla ayrıldılar.