Milli Eğitim Bakanı Mahmut, MEB Şura Salonu'nda düzenlenen "Öğretmenler ve Okul Yöneticilerinin Mesleki Gelişimi Programı"nda, eğitimde son 19 yılda tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranlarında devrimsel bir dönüşüme şahitlik edildiğini belirterek, derslik, öğretmen ve okullaşma oranlarına ilişkin bilgiler verdi.

Öğretmen sayısını artırırken, daima öğretmenlerin yanında olunması gerektiğini ifade eden Bakan Özer, klasik, konvansiyonel mesleki gelişim eğitimlerinden uzaklaşıp, öğretmene kulak kabartarak, merkezi planlamadan okul bazlı yerel planlamaya doğru bir geçiş yapılmasının önemine işaret etti.

Mahmut Özer, bu durumun, "Öğretmenler ve Okul Yöneticilerinin Mesleki Gelişimi Programı"nın odak noktası olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kararlı bir şekilde okullarımızın yanında olacağız. Yöneticilerimizin, okul ikliminin güçlü hale gelmesi, açık okul misyonun odağında olduğu bir okula doğru okullarımızı yönlendirmeye başlıyoruz. Okul yöneticilerimizi hiç yalnız bırakmayacağız. Bugünkü program kapsamında da tüm okul yöneticilerimiz için 120 saatlik bir eğitim programını hazırladık. Önümüzdeki hafta da Erzurum'da okul yöneticilerinin eğitimlerine destek olacak formatörlerin eğitimiyle ilgili eğitim başlayacak."