Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hakkari'de katıldığı toplu açılış töreninde, fırsat adaleti sağlamak istediklerini belirterek, "Adalet, herkese hak ettiğini verebilmektir. Eşitlik ise herkese aynı şeyi vermektir. Dolaysıyla biz adil olacağız" dedi.

Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmalarını Hakkari'de gerçekleştiren Bakan Selçuk, Hakkari'yi eğitimde marka şehir haline getirmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti. Çocuklara "Sizin dünyayla yarışmanıza ihtiyacımız var" diye seslenen bakan Selçuk, "Hakkari'nin artık sonlarda olması değil ya da belli illerle yarışması değil Hakkari'nin dünya şehirleriyle yarışmasını bekliyoruz. Bunlar size uzak görünebilir ama ben Hakkari'nin Tokyo ile yarışmasını istiyorum. Ben Hakkari'nin Paris ile yarışmasını istiyorum. Önce hayali ortaya koyacağız. Önce hayallerimizle besleyeceğiz zihinlerimizi, ruhlarımızı ondan sonra geleceğimizi çok daha aydınlık göreceğiz" diye konuştu.

Bakan Selçuk, Hakkari Yüksekova'daki Ahmed-i Hani Ortaokulu'ndaki öğrencilere yönelik sohbetini de sosyal medya hesabından paylaştı. "Havası ve tabiatı harika…" yorumunda bulunan Bakan Selçuk, "Ondan mıdır nedir, çocuklarımda ayrı bir güzellik, duruluk; bende ise ayrı bir enerji var. :) Çocuklarımın gülüşlerini, bakışlarını cebime koyup her zaman yanımda taşımak isterdim. Mutluluğunuz daim olsun kuzularım" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/ziyaselcuk/status/1409833135228002306