Gerçekleştirilen anlaşma kapsamında Huawei tarafından “Data Communicationand Network Technology, Artificial Intelligence Technologyand Application, Data Storage Technology, HCIA-5G, HCIA-Security, HCIA-WLAN, HCIA-IoT, HCIA-Cloud Service” konularında oluşturulan kurslar, BUÜ öğretim elemanları tarafından sanal sınıflara dönüştürülerek öğrencilere aktarılacak. BUÜ akademisyenleri ve öğrenciler kurslardan ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Murtaza Cicioğlu, Huawei ile yapmış olduğumuz akademik işbirliği sayesinde günümüz ve geleceğin en önemli bilişim konuları görüşüleceğini söyledi. Dr. Cicioğlu, kurslarda başarılı olan öğrencilerin Huawei’nin uluslararası geçerliliği olan sertifika sınavlarına ücretsiz girme hakkı kazanacağını, staj ve iş alımlarında daha avantajlı duruma geleceğini kaydetti.

İşbirliğinin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz ise Üniversite olarak öğrencilerine en güncel eğitim olanaklarını sunmaya gayret ettiklerini vurguladı. Tüm akademik ve bilimsel faaliyetlerde sonuç odaklı bir anlayışla çalıştıklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Huawei ile yapılan protokol neticesinde de sanal kurslar oluşturacak ve bu kurslarda akademisyen ve öğrencilerimize teknoloji eğitimleri vereceklerini anlattı.