‘İstiklal Marşı 100. Yıl Şöleni’ adı altında düzenlenen etkinliklerin ilk ayağı olan ‘Gençlerden Ersoy’a Mektup’ yarışmasının sonuçları belli oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yazarlar Birliği Bursa Şubesi katkılarıyla gerçekleştirilen yarışmada, dereceye giren eserleri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar açıkladı.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Dündar, gençlere milli şairin bilincini kazandırmak için bu etkinliği düzenlendiklerini belirterek, yarışmaya Bursa’nın yanı sıra dünyanın dört bir yanından katılım olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Belediye olarak eğitime kazandırdıkları Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 70 farklı ülkeden öğrenci eğitim gördüğünü hatırlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bu örnek okulumuz, geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını verdi. Okul, ilk açıldığında İstiklal Marşı söylenecekti. Fakat, yabancı öğrenciler bizim marşımız değil diyerek tereddüt ettiler. Bir öğretmenimiz, İstiklal Marşı’nın hangi şartlarda yazıldığını öğrencilere anlatarak, ‘7 düvel birleşip bu milleti tarih sahnesinden silmek istedi. Ümmet bir araya gelerek Çanakkale’de boğazın sularına bu 7 düveli gömdü. Bu vesileyle bu marş yazıldı. Bu marş ümmetin marşıdır’ dedi.

Yurt içi ve yurt dışından birbirinden değerli eserlerin ortaya çıktığı yarışmada, Etiyopyalı Muhammed Abdulkadir Adem, Mehmet Akif Ersoy’a ‘Mahammi’ rumuzuyla yazdığı mektupla birinci oldu. Dereceye giren gençlere ödüllerini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar verdi.