Muratpaşa İlçesinde bulunan Antalya Barosu MTAL Uygulama Sınıfı Okulöncesi Öğretmeni Rabia Tataroğlu tarafından yürütülen uluslararası ortaklı projeler başarılı şekilde devam ediyor.

Proje hakkında bilgiler veren proje ortağı Okulöncesi öğretmeni Rabia Tataroğlu; "Doğa sevgisi ve çevre farkındalığı ile eğitilen öğrencilerin yetişkinlik yıllarında çevre bilinci ve duyarlılığı kazanmış bireyler olmaları kaçınılmazdır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, yaşanabilir bir gelecek bırakmak için “0” dan başlamalıyız dedik ve Shall We Start From 0? (0’dan başlayalım mı?) projemizi hayata geçirdik. Bu proje sayesinde hem israfın önlenmesi hem de kaynakların daha verimli kullanılması yönünde hem öğrencilerimize hem de ailelerimize farkındalıklar oluşturmayı amaçladık. Her ay farklı bir çalışma bülteniyle kâğıdın, metalin, plastiğin, camın dönüşümü, kompost yapımı macerası ile eğitici ve eğlenceli etkinlikleri yaparak ve yaşayarak öğrettik. Doğanın aslında ‘hayat’ demek olduğunu projemizin her aşamasında vurguladık.
Oyun, çocuğun dilidir diyerek Happiness In The Games (Mutluluk Oyunlarda) proje yolculuğumuza başladık. Ülkemizin çocuklarının yanı sıra diğer ülkelerde de bu etkinliği gerçekleştirerek ayrıca kültürümüzü tanıtmayı da amaçladık. Pandemi döneminde öğrencilerimizi dijitallikten uzaklaştırıp artık malzemelerden de oyun araçları oluşturularak öğrencilerin evde aileleriyle birlikte eğlenceli vakit geçirmelerinin sağladık ve velilerimizden bu noktada olumlu dönütler aldık. Kaybetmenin de kazanmak kadar doğal olduğunu kavramını öğrencilerimize her aşamada vurguladık. Çocuklarının yaparak yaşayarak öğrenme ilkesinden yola çıkarak pandemi döneminde aile katılımı ile yapılan bu çalışmalarda ailelerimize oyunun, çocuğun yaşam biçimi olduğu mesajını vermeye çalıştık. Projemiz sürecinde oyun aracılığıyla öğrencilerimizin yaşam becerileri, sosyal beceriler, araştırma becerileri, problem çözme becerileri, iletişim becerileri, kendi kendini idare etme ve yönetme becerileri konusunda deneyim sahibi olmalarına fırsat verip destekledik. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen velilerime de çok teşekkür ediyorum." 

Muratpaşa Antalya Barosu MTAL Müdürü Hasan Çakmak okul olarak gelişimsel anlamda her türlü projeye destek verdiklerini belirterek, "Projeyi hayata geçiren ve projeye dâhil olan öğretmen, öğrenci ve velilerimizi kutluyorum dedi.