Mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar liseli ile spor liseli öğrencileri uygulamalı derslerde yüz yüze eğitime başladı. Uygulama eğitiminin ayrıntıları salgın tedbirleri doğrultusunda yeniden yapılandırıldı. Buna göre öğrenciler derslere guruplara ayrılarak alındı. Ders süreleri 30 dakika, teneffüsler 10 dakika öğle arası da 45 dakika olarak uygulandı. Alan ve dal derslerinin uygulama kazanımları yüz yüze yapılırken meslek liseli öğrencileri teorik dersleri yine uzaktan alacak.

MASKE DAĞITILDI, KURALLAR HATIRLATILDI
Öğrenciler erken saatlerde okul bahçesinde hazır bulundu. Okul girişinde bekleyen öğretmenler, maskesiz öğrencilere maske verdi. Kurallara uyulması konusunda hatırlatmalar yapıldı. Heyecanlı olduklarını söyleyen öğrenciler, erken saatlerde okul bahçesinde hazır bulundu.

 

'9’UNCU SINIFLAR HAFTAYA'
Bakanlık ve okul yönetimleri tarafından yapılan bilgilendirmede henüz uygulamalı eğitime geçmeyen 9’uncu sınıfların bir hafta sonra ders başı yapacakları belirtilmişti. Ancak buna rağmen okullarına gelen bazı 9’uncu sınıf öğrencileri de oldu. Bu öğrenciler derslerini uzaktan takip etmek üzere evlerine geri döndü.