Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İçişleri Bakanlığı’nın projesi kapsamında MTTB Malatya İl Başkanlığının davetiyle Malatya’ya gelen Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin’i makamında ağırladı. Ziyarette MTTB Malatya İl Başkanı Mehmet Sağdıç’ta yer aldı.

Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin’i Malatya’da ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını söyleyen Başkan Gürkan, Prof. Dr. Şahin’e Malatya ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Gürkan, " Malatya’nın her noktası şantiye halindedir. Dolayısıyla yaptığımız hizmetler Malatya’yı mazisine layık istikbale hazırlamak içindir” dedi.

Malatya’ya ikinci kez geldiğini ve gezme fırsatı bulduğunu söyleyen Prof.Dr Şahin, özellikle Kent Müzesi’ne hayran kaldığını ifade etti. Prof. Dr. Şahin, ise, "Malatya denilince aklımıza ünlü insanları geliyor. Turgut Özal, İsmet İnönü ve diğer ünlü isimler geliyor. Birde Malatya Kayısısı geliyordu ama bunun dışına şahsımı çıkaran bir Kent Müzesi oldu. Malatya’dan ayrıldıktan sonra fırsat buldukça bunu da anlatmak istiyorum. O kadar güzel hazırlanmış ki butik bir müze. Kent Müzesinde Malatya’nın tarihini ve yaşantısını rahatlıkla görebiliyorsunuz. Kent Müzesinde tarih ve modern dönem birleşmiş. Nezih ve çok iyi dizayn edilmiş bir müze. Bu konuda başkanımıza teşekkür ediyorum ellerine sağlık diyorum. Biz kendi alanımızda uzman oluyoruz. İllere gidince öğrenci oluyoruz. Bu konuda biz Malatya’da öğrenciyiz" diye konuştu.

Ziyaret sonrasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin’e çeşitli hediyeler takdim etti.