Uluslararası VİZYON Üniversitesi'nin senato salonunda M-r Havva Şaban doktora savunmasını gerçekleştirdi. Uluslararası VİZYON Üniversitesinin Akademik kadrosunda yer alan ve aynı zamanda Uluslararası VİZYON Üniversitesi Uluslararası ilişkiler koordinatörlüğünü yürüten M-r Havva Şaban’ın doktora savunması 100 yıl aradan sonra Balkanlar’daki ilk Türkçe doktora savunması oldu.
 

Havva Şaban, Klinik Psikoloji alanında ilk defa “Kuzey Makedonya’da Devlet ve Özel Üniversite Öğrencilerinde, Depresyon ve Kaygı“ başlıklı tezini Prof. Dr Musa Musai(Danışman Hoca ve üye), Prof. Dr. Qufli Osmani (Başkan), Prof.Dr Lyupco Kevereski (Üye), Prof.Dr Zoran Filipovski (Üye) ve Prof. Dr Abdülmecit Nuredin’den (Üye) oluşan komisyon önünde İngilizce dilinde de başarıyla savunarak Doktora unvanını aldı. Törende Uluslararası VİZYON Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Fadıl Hoca’nın yanısıra, üniversite rektör yardımcıları ve öğretim üyeleri yer aldı. Törende söz alan Uluslararası VİZYON Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca, Akademi dünyasının ve üniversitenin Klinik Psikoloji alanında yeni bir doktor kazandığını, üniversite adına tarihî bir gün olduğunu, VİZYON Üniversitesi'nde ilk doktora savunması olmasının gururunu ve mutluluğunu  yaşadıklarını ifade etti.

Çiçeği burnunda Akademisyen Doktor Havva Şaban, daimi desteklerinden ötürü Uluslararası VİZYON Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Fadıl Hoca’ya , VİZYON ailesini ve herzaman maddi ve manevi anlamda destekleyen ailesine teşekkür etti.

Dr. Havva Şaban kimdir?

1988 yılında Gistivar Şehrine bağlı Yukarı Banisa köyünde doğdu.ilk öğrenimini burada tamamladıktan sonra liseyi Gostivarda bitirdi. 2012 yılında Tetova Devlet Üniversitesinde Psikoloji bölümünden mezun oldu. 2014’te Kuala Lumpur’da (Malezya) yüksek lisansını tamamladı. 2017-2018 yılları arasında Uluslararası VİZYON Üniversitesinde çalışmaya başladı ve halen Üniversite bünyesinde akademik kadroda yer almakta ve Uluslararası ilişkiler koordinatörlüğünü yürütmektedir.