Türkiye’deki sektör lideri firmalar ile dünya markalarını dünyanın ticaret merkezi İstanbul’da buluşturacak olan organizasyon, 3 yılın ardından asansör ve yürüyen merdiven endüstrisinin global düzeydeki ilk yüz yüze ticaret ardından asansör ve yürüyen merdiven endüstrisinin global düzeydeki ilk yüz yüze ticaret buluşması olacak.

Sanayinin, pandemi sonrası dönemde yeniden şekillenen dünya tedarik zincirinde avantajlı konuma geçmek için rotasını yurt dışına çevirdiğini ifade eden Zekeriya Aytemur, sektörel ihracata ivme kazandıracak Overseas Buyer programı hakkında bilgi verdi. Aytemur; “2019 yılında düzenlendiğimiz son fuarda başta İran, Suudi Arabistan, Irak, Lübnan, Mısır, Ürdün, Rusya, Ukrayna, Fas ve İtalya olmak üzere yurt dışından 5.78 profesyonel ziyaretçiyi ağırladık.

Yabancı ziyaretçi oranı yüzde 20’ye çıkan Asansör İstanbul’un 2022 buluşması için Overseas Buyer adını verdiğimiz bir program uyguluyoruz. Program sayesinde asansör ve yürüyen merdiven sektörünün dünya genelindeki büyük alıcılarını özel olarak fuara davet ederek, doğrudan katılımcılarımızla buluşmalarını sağlayacağız. Bu sayede hem yurt dışı satın almacı oranımızı hem de fuarda gerçekleşecek ticaret hacmini artırmayı hedefliyoruz” dedi.