Ticaret Bakanı Mehmet Muş, büyüme rakamlarını Bursa'dan değerlendirdi.BURSA (İGFA) - Türkiye ihracatla büyümeye devam ediyor.

Bursa'da Sabah Gazetesi ve Turkuvaz Medya Grubu’nun düzenlediği Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde iş dünyasıyla bir araya gelen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bugün TÜİK'in açıkladığı büyüme rakamlarını da değerlendirdi.

"Türkiye ekonomisi 2022'nin ilk çeyreğinde %7,3 oranında büyüdü" diyen Bakan Muş, dünya koşullarında bunun büyük başarı olduğunu kaydetti.

"Net ihracatın büyümeye katkısı 3,46 yüzde puan oldu" diyen Muş, "Bu güçlü büyümenin yaklaşık yarısı yüzde 47’si net ihracattan geldi. İhracat yine büyümenin lokomotifi oldu. Türkiye'nin geleneksel büyümesi yüzde 5 olarak düşünüldüğünde, onun üzerinde yaklaşık yüzde 50 daha fazla bir büyüme demek. Bir de bu büyüme oranını dünyanın mevcut konjonktürü içerisinde düşünmek lazım. Bir tarafta pandemi sonrasında yaşanan zorluklar, akabinde Türkiye'nin kuzeyinde ortaya çıkan Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim. Bütün bu gelişmelerin içerisinde gerçekten büyük bir başarı" diye konuştu.