ANTALYA (AA) - Antalya, Isparta ve Burdur'dan iş insanları, bölgesel ticareti geliştirmek amacıyla düzenlenen Batı Akdeniz Ticaret Buluşması'nda bir araya geldi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ev sahipliğinde Batı Akdeniz oda ve borsalarının, kamu kurumlarının desteğiyle gerçekleştirilen program, "birlikte güçlü ticarete" temasıyla ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, buluşmanın açılışında, Teke yöresi olarak nitelendirilen Batı Akdeniz'de Antalya, Isparta ve Burdur'un birlikteliğinin hiç bozulmadığını, yüzyıllardır birlikte yaşadıklarını söyledi.

Antalya'nın turizmle diğer kentlerden bir adım önde olduğunu ancak gücünü Isparta ve Burdur'dan aldığını dile getiren Yazıcı, şunları ifade etti:

"Bu ticaret buluşmalarıyla hem kuvvet hem de bereket doğacak. Aynı inançla, düsturla tabii ki teknolojiyi, inovasyonu ve iletişimi yakalayan, ticaret erbabımızla yolumuza devam edeceğiz. Bugünün koşullarında ticaret nasıl yapılması gerekiyorsa o şekilde yapılacak. Birbirimizle olan iletişimimizi artırdığımızda oradan doğacak enerji ve sinerjiyle daha da görünür olacağız. Farkındalık yaratarak Türkiye'nin ve dünyanın dikkatini çeken bir Batı Akdeniz olacağız. Bunu hep birlikte başaracağız."

- "Bu birliktelik bölgenin sosyal sermayesini güçlendirecek"

ATSO Başkanı Davut Çetin de 3 yıl önce bu programı düzenlemeye karar verdiklerini ancak salgın nedeniyle ertelediklerini belirtti.

İlk olmasına rağmen programa beklentinin üzerinde bir destek ve katılım olduğunu söyleyen Çetin, bölgenin Türkiye'ye örnek olacak bir birlikteliği ortaya koyduğunu dile getirdi.

Eğitimden istihdama, inovasyon ve startup desteklerine, turizm tanıtımından kültür sanata kadar her alanda proje ürettiklerini vurgulayan Çetin, tarımda ve sanayide URGE projeleri, sağlık turizmi, dijital dönüşüm, çevreci dönüşüm gibi pek çok konuda çalıştıklarını ifade etti.

Buluşmanın öncelikli hedefinin bölgedeki ticareti geliştirmek olduğunu belirten Çetin, "Bir şehrin, bir ülkenin kalkınmasında en büyük faktörlerden birisi sosyal sermayedir, yani birlikteliktir, iş birliği kültürüdür. Bu birliktelikle bölgemizin sosyal sermayesini güçlendirmiş oluyoruz. Burada yeni ticaret anlaşmalarına imza atacağız, yeni ortaklıklar doğacak, yeni yatırımlar ve istihdam fırsatları bulunacak, işletmelerimiz kazanacak, bölgemiz zenginleşecek." diye konuştu.

Çetin, buluşmanın her yıl güçlenerek büyüyeceğini ifade etti.

Programa, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile Burdur Valisi Ali Arslantaş ve bölgedeki iş insanları katıldı.