Türkiye’de sadece Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde üretilen, Ülke ekonomisine yılda yaklaşık 15 milyon katkı sağlayan şerbetçiotu üreticisinin ip atma mesaisi başladı. Pazaryeri Gündem / BİLECİK İGFA) - Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 1955’li yıllarda denenmeye başlanılan ve en çok verimi Pazaryeri ilçesinde elde edilen endüstriyel bitki şerbetçiotu ilçede yaklaşık bin 900 dekar alanda yetiştirilirken, ilçenin en büyük geçim kaynakları arasında yer alıyor.

Gıda’dan kozmetik ve ilaç sanayinde kullanılan şerbetçiotu üreticileri Mayıs aylarında ürünlerine ipleme çalışması yaparken, bu yıl yağışlı geçen havalar nedeniyle ürünlerinden yüksek rekolte bekliyor. Tarlada şerbetçiotu ipleme çalışması yapan kadın çiftçileri ziyaret eden Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Mayıs aylarında ipleme işlemiyle sezonu başlayan şerbetçi otunun çiftçilere bereket getirmesini dileyerek kolay gelsin dileklerini iletti.

Şerbetçiotunun Pazaryeri ilçesinde yaklaşık 500 ailenin geçim kaynağı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Zekiye Tekin, “1970 yılından beri Türkiye’de sadece Pazaryeri ilçemizde yetiştirilen ve Bilecik’imizin coğrafi işaretli ürünü olan şerbetçiotunda çiftçilerimiz ipleme çalışmalarına başladılar. Bu yıl ilçemiz kış ayında güzel yağış aldı. İnşallah bu yağışlar çiftçilerimizin yüzünü güldürecek. Çiftçilerimize bereketi bol bir hasat dönemi diliyorum” dedi.