İSTANBUL (AA) - Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamasına ilişkin gong töreni düzenlendi.

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, gong töreninde yaptığı konuşmada, Şeker GYO'nun Borsa İstanbul'da işlem gören 38'inci GYO şirketi olduğunu belirtti.

Borsa İstanbul olarak tasarruflarını değerlendirmek isteyen yatırımcılarla, şirketleri buluşturan bir platform olduklarını ifade eden Ergun, "Böylece yatırımcılarımız risklerini daha iyi yönetebilme, portföylerini daha sağlıklı çeşitlendirebilme imkanına da sahip olmaktadırlar." dedi.

Korkmaz Ergun, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen yatırımcıları Borsa İstanbul'a davet ederek, şunları kaydetti:

"Gayrimenkul yatırımlarınızı borsamız aracılığıyla yapınız. Gayrimenkul yatırımları ile daha güzel kazançlar elde etmek istiyorsanız, risklerinizi daha iyi yönetmek istiyorsanız, portföylerinizi daha sağlıklı çeşitlendirmek istiyorsanız borsamızın raflarında bulunan, gayrimenkul yatırımı ürünlerini örneğin gayrimenkul yatırım ortaklıklarını, gayrimenkul yatırım fonlarını, gayrimenkul sertifikalarını, kira sertifikalarını satın alarak borsamız aracılığıyla dolaylı olarak gayrimenkul yatırımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz."

Ergun, Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bu halka arzda yaklaşık 224 milyon TL'lik halka arz tutarı ve 252 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği satış ile çok başarılı bir halka az gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

- "Gelecek yatırımcılarımıza alternatif fırsatlar sunmayı arzu ediyoruz"

Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Emin Erdem de 2017 yılında Şekerbank'ın iştiraki olarak başladıkları yolculukta 2020 yılında gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşmüş ve bugün ise 610 milyon sermayesi olan bir gayrimenkul yatırım ortaklığı olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Erdem, 152 bin kişi gibi geniş bir yatırımcı katılımıyla sonuçlanan arz işleminin ardından bugünkü gong töreniyle birlikte Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladıklarını dile getirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tüm yatırımcılarımıza içtenlikle çok teşekkür ederiz. Türkiye'nin en köklü kuruluşlarından birisi olan Şekerbank'ın iştiraki olarak güçlü finansal yapımızı, halka arz sonucu elde edilen fonların katkısı ile daha da güçlendirerek planladığımız hedeflerimizi ve projelerimizi hızlı bir şekilde sonuçlandırmayı arzu etmekteyiz. Küresel olarak yaşanan ve ülkemizi de etkileyen pandemi sürecinden çıkarken 22 ayrı lokasyondaki ve ağırlıklı ticari gayrimenkullerimizden sağlanacak ilave gelirler ile mevcut yatırımcılara ve gelecek yatırımcılarımıza alternatif fırsatlar sunmayı arzu ediyoruz."