Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'yle imzaladığı protokol kapsamında HAGEL’in destekleriyle Harmancıklı çiftçilere 6 bin adet ayva fidanı dağıtılırken, tam verim sağlandığında bu projeyle ilçeye yıllık 2,5 milyon TL katkı sağlanması öngörülüyor.BURSA (İGFA) -  Bursa Büyükşehir Belediyesi, özellikle kente çok fazla göç veren Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan'da göçün önüne geçmek amacıyla bölge ekonomisine değer katacak yatırımları devreye aldı. Harmancık'ı tarımda ayva ile markalaştırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'yle imzalanan protokol kapsamında daha önce bölge çiftçisine 9 bin adet ayva fidanı dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği’nin (HAGEL) katkılarıyla Harmancık’ın 25 mahallesindeki 66 üreticiye toplam 6 bin adet ayva fidanının dağıtımı Harmancık Belediye binası önünde törenle dağıtıldı.

Harmancık Kaymakamı Muhammed Furkan Tuna, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, projeden yararlanacak çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, 2006 yılında 3 bin ve geçtiğimiz yıl 6 bin ayva fidanının dağıtıldığı Harmarcık’ta son yapılan dağıtımla birlikte toplam 15 bin ayva fidanının toprakla buluşturulduğunu anımsatarak, hayata geçirilen kırsal kalkınma yatırımları ile yaban mersini, goji berry, lavanta gibi katma değeri yüksek ürünlerin Bursa tarımı ile buluşturulduğunu anlattı. Desteğin sadece fidan dağıtımıyla sınırlı kalmayacağını ifade eden Çelik, "Gübre ve ziraat mühendislerimiz aracılığıyla da teknik destek vermeye devam edeceğiz. Amacımız bir kaç çiftçiye yardımcı olmak değil, Harmancık’ı bu alanda bölgesel bir merkez haline getirmek. Dağıtılan fidanların çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.