Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti.BURSA(İGFA)- BTSO, MÜSİAD Yönetim Kurulunu Oda Hizmet Binası’nda ağırladı. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Genel Merkez Yönetim Kurulu, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ve MÜSİAD Bursa Yönetim Kurulu, BTSO ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısında Bursa iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Türkiye’nin ikinci büyük ihracatçı kenti olan Bursa bugün tek başına 121 ülkeden daha fazla ihracat yapıyor. İhracatta 4 dolarlık kilogram başına birim değerine ulaşan ve 8 milyar dolarlık dış ticaret fazlası veren kentimiz tüm Türkiye’ye ilham kaynağı oluyor.” diye konuştu.

Başkan "Burkay, Bursa’nın tarih boyunca ekonominin merkezi olmuş bir kent olduğunu ifade ederek, “Dünyada artık ülkelerin değil, şehirlerin ve bölgelerin rekabeti var. BTSO olarak Bursa’ya rekabet avantajı kazandırmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğimiz 2013 yılından bu yana TEKNOSAB, BUTEKOM, Model Fabrika, BTSO MESYEB ve BUTGEM gibi projelerimizle Bursa’nın rekabetçiliğini güçlendirmeyi amaçlıyoruz.

Bursa, ülkemizin ihracatına ciddi destek sağlıyor. BTSO’nun projeleri de bu sürece önemli katkı sağlıyor. 8 milyar dolarlık dış ticaret fazlası veren bir Bursa’nın ülkemizin katma değerli ihracatına da katkı sağlıyor. Bursa’da bu projelerle hazırlanan güçlü altyapı, Türkiye’nin otomobili TOGG’un üretimi için Gemlik’in tercih edilmesini sağlamış. Bunu kesinlikle Bursa’nın hak ettiği bir yatırım olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.  

 

Kaynak: igf