Güçlerini birleştiren Dassault Systèmes, Ardagh Group ve EXXERGY, Ocak 2022'de araştırma ve geliştirme denemelerine başlayarak Diageo'nun ikonik Johnnie Walker şişesi üzerinde 'sanal ikiz' teknolojisini kullanacak. Sektörde bir ilk olacak bu iş birliği, cam şişelerin dayanıklılığından ve şeklinden ödün vermeden hafifletilmesini hedefliyor.

Yapılması planlanan sanal ikiz denemeleri, cam ürünleri test etmek için gereken süreyi ve maliyeti azaltarak, bilime dayalı sürdürülebilir yeniliklere öncülük edecek. Bu süreçte, kullanılan hammadde ve enerjinin de önemli ölçüde azaltılması hedefleniyor.

Sanal ikiz teknolojisi, herhangi bir fiziksel deneme yapılmadan önce yeni inovasyonları modellemek, görselleştirmek ve tahmin etmek için kullanılan bir çözüm. Geliştirilen bu teknoloji, bir ürünün veya sürecin gerçek zamanlı olarak dijital ortamda test edilmesine olanak tanıyor. Bu kapsamda yapılacak deneme ile cam yüzeydeki mikro çatlakları azaltmak üzere cam şişe için yeni bir dış kaplama araştırılması ve geliştirilmesi hedefleniyor. Böylece camın dayanıklılığını koruması ve çok daha hafif olması sağlanacak. Yüzde 100 geri dönüştürülebilirliğini koruyacak olan hafif cam şişeler, sanal denemeler başarılı olursa 2022 yazından itibaren cam şişe testlerine tabi tutulacak.

İş birliği kapsamında sürdürülebilir ambalaj çözümlerinde lider küresel tedarikçi Ardagh Group, cam sektörlerinde faaliyet gösteren uluslararası bir danışmanlık firması EXXERGY ile birlikte çalışacak. Güçlerini birleştiren iki şirket, küresel içecek lideri Diageo için Johnnie Walker, Smirnoff ve Gordon's şişelerine yönelik kaplamaların araştırma ve geliştirmesine başlayacak. Dassault Systèmes ise, kaplamaların nano ölçekli sanal ikizini oluşturmak, cam yüzeyiyle etkileşimlerini simüle etmek ve etkinliklerini test etmek için BIOVIA uygulamalarını kullanarak sözleşmeli araştırma hizmetleri sağlayacak.