BURSA (İGFA) - Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, güneş enerjisinin kullanımını yaygınlaştırarak gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa bırakma amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Firma Bursa'da ofis mobilyaları alanında üretim yapan Goldsit’in çatısını da çevre dostu olan güneş enerjisi paneli ile donattı.

Sürdürülebilir geleceğe katkıda bulunmak isteyenlerin her zaman yanlarında yer aldıklarını belirten CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz, sektörde ileri teknolojileri kullanarak yatırımcılarının enerji ihtiyaçlarına kalıcı çözümler ürettiklerini söyledi. Yılmaz, bu doğrultuda ofis mobilyaları alanında faaliyet gösteren Goldsit firmasının çatısına da güneş enerji santrali kurduklarını ifade ederek, “Fabrikanın çatısına yerleştirilen güneş enerjisi paneli ile firma, elektrik ihtiyacını güneşten karşılayacak. Bu şekilde firma, doğaya karşı sorumluluğunu yerine getirirken aynı zamanda tasarruf da etmiş olacak” dedi. Gerçekleşen yatırım kapsamında, Goldsit’in çatısına 1146,6 kWp gücünde güneş elektrik santrali kurduklarını dile getiren Yılmaz, bu projede 315 Wp gücünde 3640 adet güneş paneli kullanıldığını kaydetti.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Firmaların çatılarını GES ile donatmaya devam ettiklerini belirten Yılmaz, sanayiciler için güneş enerjisi yatırımının oldukça önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, GES yatırımının birkaç yıl içerisinde amorti edildiğini dile getirerek, “Çatı gibi boş alanlara GES ile işlev kazandırılıyor ve bu alanlar enerji kaynağı olarak kullanılıyor. Yani firmalar, çatılarından elektrik ihtiyacını karşılıyor ve fazlasından gelir sağlayabiliyor. Aynı zamanda çevre kirliliğinin de önüne geçiliyor” diye konuştu.

DOĞA DOSTU YEŞİL ENERJİ ÜRETİMİ YAYGINLAŞACAK  

Günümüzde sanayicilerin GESlere ilgisinin arttığını ifade eden Volkan Yılmaz, “GES ile temiz ve çevre dostu bir kaynak olan güneş sayesinde, karbon salınımı azaltılıyor. Çatı üzeri güneş enerjisi sistemiyle, doğa dostu yeşil enerji üretimi yaygınlaşacak ve geleceğe daha yaşanabilir bir doğa bırakmaya katkı sağlanacak” dedi.

Yılmaz, Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan fabrikaların çatılarını güneş enerji santralleri ile donatmaya devam edeceklerini ifade ederek, katma değerli ürünleri ve başarılı çalışmaları ile sektör adına kazanımlar sağlamayı sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: igf