Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren kanundan yararlanmak isteyenler için başvurular bugün sona eriyor. ANKARA (İGFA) - 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun'un hükümlerinden yararlanmak için öngörülen başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri Cumhurbaşkanı Kararı ile birer ay uzatılmıştı. Yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin başvuruları için bugün son gün.

Bu kapsamda yapılandırma kanunundan yararlanmak isteyenlerin, bugün ilgili vergi dairelerine başvuruda bulunmaları gerekirken,vergi daireleri saat 19.00'a kadar açık olacak.Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr" veya e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla yapılabiliyor. Elektronik ortamda saat 23.59'a kadar başvurular alınabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ilk taksit ödemeleri ise en geç 30 Kasım'a kadar yapılacak. Yapılandırılan borçların peşin olarak 1 Kasım'a kadar ödenmesi halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak.

Düzenleme kapsamında vergilerde peşin ödemeler ve birinci taksit ödemeleri için son gün 1 Kasım olarak belirlendi. İkinci taksitin de 30 Kasım'a kadar ödenmesi gerekiyor.

SGK SAAT 23:59'A KADAR AÇIK

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre de söz konusu kanun kapsamına giren borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların başvurularını almak üzere, İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Merkezleri'nin saat 23.59’a kadar açık olacağı, vatandaşlara hizmet vereceği kaydedildi. Borçlarını yapılandırmak isteyen;
işverenlerin e-Sigorta kanalıyla, posta yoluyla veya şahsen ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne veya Sosyal Güvenlik Merkezine,  4/b (Bağ-Kur) sigortalılarımızın e-Devlet üzerinden, posta yoluyla veya şahsen herhangi bir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne veya Sosyal Güvenlik Merkezi'ne, primlerini kendileri ödeyenlerin ise e-Devlet üzerinden, posta yoluyla veya şahsen dosyalarının bulunduğu SGK İl Müdürlüğü veya Sosyal Güvenlik Merkezi'ne başvururak borçlarını yapılandırabilecekleri kaydedildi.