UTİB’in, Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi iş birliğinde bu yıl 12’ncisini düzenleyeceği Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Master Class için başvurular başladı.BURSA (İGFA) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Ev Tekstili Yarışması ile Türk tekstiline genç ve yetenekli yeni tasarımcılar kazandırmanın yanı sıra belirlediği eko-bilinç temasıyla sürdürülebilir temiz bir gelecek için yaşama ve doğaya saygı duyan toplumsal bilinç oluşturmayı hedefliyor. Üniversitelerin tasarım bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği yarışma, Türk tekstilinin dünya pazarına yön veren yenilikçi yaklaşımlarını ortaya koyarak, ev tekstil ihracatına ivme kazandırmasına da katkı sağlayacak.

Ev tekstili sektörüne yenilikçi, katma değeri yüksek ve inovatif ürünler kazandırmaya katkı sağlayan yarışmanın, sektörün rekabet gücünü artırdığı gibi Türkiye’yi ev tekstili alanında öncü olduğu uluslararası pazarlarda moda ve trend yaratabilecek düzeyde temsil edecek tasarımcıları da teşvik ettiğini kaydeden UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “2023 ihracat stratejisi kapsamında ülkemizde Ar-Ge ve tasarım kültürünün yerleşmesi ve teknoloji ile bütünleşmesi konusunda eğitimlerimize ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ülkemiz ihracatçıları tarafından özgün ürünlerin üretilip, dünya pazarlarına sunulmasında genç tasarımcılarımızın yenilikçi bakış açısına önem veriyor, bu konudaki tüm çaba ve gayretlerini destekliyoruz. 2011 yılından bu yana Türkiye’nin ev tekstili alanında en büyük tasarım yarışmalarından birine imza atıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇEVRE BİLİNCİNE DİKKATİ ÇEKEN TEMA: EKO-BİLİNÇ

Sürdürülebilir kaynak kullanımları düşünülerek planlanan 12’nci Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Master Class’ın teması, çevreye en az seviyede etki edecek dönüştürülebilir ürünler tasarlamak ve üretim alışkanlıklarını değiştirmeye katkıda bulunmak amacıyla ‘eko-bilinç’ olarak belirlendi.

Başvuruların 31 Mayıs 2022’de sona ereceği yarışmaya katılmak isteyen adaylar, gerekli tüm şartlara https://evtekstiliyarismasi.com adresi üzerinden ulaşabiliyor.