Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirdiği "Mesleki Eğitim Yoluyla Çıraklığı Destekleme ve Yaygınlaştırma" projesi sayesinde ara eleman ihtiyacı gideriliyor.GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde sanayi, ticaret ile esnaf ve sanatkarlar odalarının yanı sıra çok sayıdaki kurum ve kuruluşun destekleriyle yürütülen "Mesleki Eğitim Yoluyla Çıraklığı Destekleme ve Yaygınlaştırma" projesiyle eğitim hayatlarını yarıda bırakan gençler meslek sahibi oluyor.

Bu kapsamda lise eğitimi görmeyen ya da yarıda bırakan gençlerin hem sanayi kentinde ara elaman ihtiyacını karşılaması hem de eğitim görerek, meslek edinmesi hedefleniyor. Program çerçevesinde kentte 6 olan mesleki eğitim merkezinin sayısı 49'a çıkarıldı. 

Eğitim almaya başlayan gençler, 1 gün okul ve 4 gün işletmede olmak üzere 5 günlük programa dahil ediliyor. Böylelikle sigorta yapılan ve asgari ücretin yüzde 30'u kadar maaş alan gençlerin sayısı geçen yıla göre iki kat arttı. Eğitimin ardından Avrupa Birliği'nin verdiği Europass Belgesi de alan gençlerle sanayi kentinin ara eleman ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

3 BİN 600 OLAN ÖĞRENCİ SAYISI 8 BİN 500'E ÇIKTI

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Necip Kafadar, Gaziantep'te sanayide yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla kalfa, usta, çıraklık uygulamalarını yürüttüklerini söyledi.