Hazır yemek sektörü, ekonomi ve istihdamda önemli bir konumda bulunuyor. Yıllık 6,5 milyar dolarlık iş hacmine sahip sektör, 400 bin kişiye doğrudan 1,5 milyon kişiye ise dolaylı olarak istihdam sağlıyor.ANKARA (İGFA) - Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) tarafından açıklanan verilere bakıldığında, okulların açılması ile yaşanan kapasite artışı yıl sonuna kadar yüzde 15-20 civarına ulaşmayı hedefliyor.

Kapasite artışının istihdamı doğrudan etkileyeceğine dikkat çeken AŞHAN Yönetim Kurulu Başkanı Şemsetdin Hancı, yaşanan kapanmalar ile her sektörde olduğu gibi hazır yemek sektöründe de dalgalanmalar yaşandığını belirterek, sektörde yaşanan hareketlenmenin kapasite ve istihdam artışını da beraberinde getirdiğini söyledi. 

“Bu kapsamda, firma olarak biz de günde 300 bin pax üzerinde üretim yapıyoruz" diyen Hancı, "Toplam istihdam sayımız şu an 3 bin, yeni projelerimizle birlikte 2022 yılı sonu 4 bin civarı personele ulaşmayı planlıyorduk, piyasada oluşan talep doğrultusunda ilave işlerle birlikte 2022 yılı sonunda 4 bin olan istihdam hedefimizi 5 bine yükselttik. Ayrıca, 2022 yılında yüzde 30 oranındaki büyüme hedefimiz ile 750 milyon TL olan büyüklüğümüzü 1 milyar 300 bin seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Sektörün önümüzdeki yıllarda her yıl biraz daha büyüme kaydederek bu doğrultuda bir trend göstereceğini ifade eden Hancı, nüfus artışına paralel olarak sektörde yaşanacak büyüme ile yıllık yüzde 10’un üzerinde bir büyüme gerçekleşeceğini söyledi.