Polisan Kimya Genel Müdürü Selçuk Denizligil, bu yıl temelleri atılan yeni fabrikanın Nisan 2022’de faaliyete geçeceğini ve 150 bin ton olan yıllık üretim kapasitesinin yüzde 30 oranında artacağını duyurdu.

Polisan Holding iştiraki olan Polisan Kimya’nın yapı kimyasalları alanında da ciddi bir üretim gücü bulunduğuna dikkat çeken Selçuk Denizligil, “Formaldehit ve reçineleri grubunda pazarın yüzde 40’ına sahibiz. Bu ürün grubunda pazarın en büyük üreticisiyiz. Yeni fabrika ile buradaki gücümüz bir kat daha artacak. Yapı kimyasallarındaki pazar payımızı da yüzde 20’ye çıkardık. Burada da en önemli ilk üç üreticiden biri durumunda bulunuyoruz. Bu alandaki satış ve üretim faaliyetlerimizle de sektöre nitelikli bir değer kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

İhracat yaptıkları ve ana pazar durumunda bulunan ülkeleri, “Romanya, Bulgaristan, İtalya, Yunanistan, Kosova, İsrail, Mısır ve Avustralya” olarak sıralayan Denizligil, "2021 yılı iç pazara yoğunlaştığımız, bununla birlikte ihracat tarafında ise yeni stratejilerle pazarlarda derinleşme yoluna gittiğimiz bir dönem oldu. Her şey plana uygun ilerliyor. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda ihracatımızı yüzde 20-25 seviyelerine çıkarmak. Balkanlar ve Avrupa pazarını yani gelişmiş ülke pazarlarında etkin olmak önceliklerimiz arasında bulunuyor” diye konuştu.