İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, terminal içerisindeki operasyonların planlanması ve yolcu ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde karşılanması için Dubai Technology Partners (DTP) ve Xovis iş birliği ile kalabalık yönetimi sağlayan Xovis PTS (Passenger Tracking System) projesini hayata geçirdi.

Xovis PTS projesi kapsamında, iç ve dış yolcu alanlarının yanı sıra terminal girişlerine, ortak kullanım alanlarına ve hollere yerleştirilen yapay zeka teknolojili 184 adet sensör, yolcu konumlarını doğru olarak yakalayarak havalimanı ekiplerine gerçek zamanlı veri akışı sunuyor.

ISG ekipleri kalabalığın yönetimini kolaylaştıran bu veriler sayesinde yolcu yoğunluğu olan bölgelerde gerekli çözümler üretebiliyor ve yoğunluk oluşmadan operasyonlarını önceden planlayabiliyor. Ayrıca geçmiş verileri kullanarak verimliliği ve hizmet düzeyi anlaşmalarına bağlılığı analiz edebiliyor.

DTP Genel Müdürü Abdul Razzak Mikati, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın dijital dönüşümünün bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın temel performans göstergelerine ulaşmasına yardımcı olmak ve yolcu akışında ortaya çıkabilecek zorluklara zamanında gerekli önlemleri almak için deneyim ve yeteneklerimizi kullanarak bu önemli projeyi hayata geçirdik” dedi.