İstihdam odaklı ve ağırlıkla KOBİ'lere yönelik 23 milyar lira tutarında kefalet hacmi oluşturacak yeni bir kredi paketi hazırlandı.ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın istihdam artırma odaklı, KOBİ ağırlıklı şirketlere yönelik 23 milyar TL tutarında kefalet hacmi oluşturacak bir paket hazırladığı bildirildi. İkinci çeyrek Kamu Maliyesi Raporu'nda yer alan bilgiye göre, Ekonomik Reform Programı kapsamındaki eylemlerin hayata geçirilmesinde bu kredi paketinin kullanılacağı belirtildi.

Buna göre, istihdama ilave katkı yapabilecek mikro ve küçük işletmeler ile imalata dayalı ithal edilen ürünleri yerli olarak üretme imkanı olan yatırım teşvik belgesi sahibi şirketler ve yerli malı belgesi olan soğuk hava üniteleri ve araç üstü iklimlendirme kasa yatırımı yapan şirketler bu kredi programında ana hedef kitle olacak.

Raporda verilen bilgiye göre, toplamda 23 milyar TL olan Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefalet limitlerinde 10 milyar TL uzun vadeli yatırımları desteklemek için kullandırılacak. Desteğin bu kısmının KGF tarafından kısa süre içinde kamuoyuna duyurularak hayata geçirileceği öğrenildi.

100 BİN TL'YE KADAR KREDİ İMKANI

- Kullandırılacak krediler en az 6, en fazla 24 aylık ödemesiz döneme sahip olacak ve 120 ay vadeli olabilecek.

- İstihdama odaklanan kısımda ise yine 10 milyar TL KGF kefalet limiti konuldu. Bu kapsamda mikro ve küçük işletmelere her bir ilave istihdam için 100 bin TL'ye kadar kredi imkanı sağlanmış olacak. Pakette KGF kefaleti yanında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın faiz/kar payı desteği verilecek.

- Salgın döneminde Nakdi Ücret Desteği'nden yararlananları tekrar istihdam eden işverenler de ilave istihdam etmiş sayılacak.

- Şirketlere en az 6 ay ödemesiz olmak üzere 24 aya kadar vadeli, 500 bin TL'ye kadar kredi kullandırılabilecek.

Kamu Maliyesi raporunun detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz