Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, konut alım-satımını kolaylaştıracak üç yeni paket açıklamasının ardından sektör temsilcilerinden “konut fiyatlarında indirim” çağrısı sonrasında paketleri değerlendiren gayrminekul sektörü, sektör temsilcilerine çağrıda bulundu.ANKARA (İGFA) - Gamador İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karaarslan, Kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklanan paketleri değerlendirdi.

İlk konut alanlara özel faiz indirimi kampanyasına tüm projeleriyle katılacaklarını açıklayan Karaarslan, sektör temsilcilerine de çağrıda bulunarak, “Satışları canlandırmak, vatandaşın konuta erişimini sağlamak adına 2 milyonu cüzi farklarla geçen konut fiyatları bu miktarın altına düşürülmedi” değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına destek veren ve benzer kampanyaların devam etmesi gerektiğini ifade eden Karaarslan, “İstihdam odaklı olarak sektörde yeni çıkış yolları oluşturulması gerekiyor. Sektöre olan inancın pekiştirilmesi ve gayrimenkul piyasasının tüm paydaşlarında güven ortamı oluşturulması için el birliği ile çalışılması gerekir” dedi.

 “FİYAT ARTIŞI FIRSATÇILIĞI YAPILMAMALI”

Karaarslan, sektöre destek amacıyla hazırlanan bu ve benzeri paketlerin suiistimal edilmemesi gerektiğini ifade ederek, "Bu tür kampanyaların ardından firmalarımız fiyat artışı yapmamalıdır. Bu tür teşvikler devletin konut alıcısını tetiklediği fırsatlardır. Vatandaşı da memnun edecek şekilde bu girişim inşaat firmaları tarafından desteklenmelidir. Fiyat artışı fırsatçılığı yapılmamalıdır” diye konuştu.

Karaarslan, kredi oranlarındaki düşüşün ardından konut fiyatlarında yaşanacak bir artışın enflasyona sebebiyet olacağı uyarısında bulunurken, “Enflasyon ortamında tüm ülke zarar görür. Bu yüzden herkes duyarlı olmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.