Tüyap, madencilik sektörünün Avrasya’da düzenlenen en kapsamlı buluşması Maden Türkiye 2021’de sektörün tüm paydaşlarını 9. kez tek çatı altında buluşturacak.İSTANBUL (İGFA) - Madencilik sektörü 2021 yılı ihracatına hızlı başladı. İhracatın yüzde 57,9 oranında arttığı dönemde sektörün tüm paydaşları için verimli iş bağlantıları kurmasını sağlayan fuar, ihracat rakamlarını daha da yukarılara taşımayı hedefliyor.

Sektör paydaşları, üreticiler, sivil toplum kuruluşları, ilgili bakanlık ve bağlıları, üniversiteler, sektörel basın ve profesyonel ziyaretçileri bir araya getiren Maden Türkiye Fuarı her sene ziyaretçi ve katılımcı sayısını istikrarlı bir şekilde artırıyor.

Bir önceki fuarda Almanya, Amerika, Çin, Rusya, Japonya, Kanada, İsviçre, İspanya, İtalya, Fransa gibi 33 ülkeden 448 katılımcı firma, 69 ülkeden 762 yabancı olmak üzere toplam 11 bin 82 ziyaretçi ve Azerbaycan, Bulgaristan, Kazakistan, Kuzey Makedonya, Gana, Nijerya, İran, Suudi Arabistan’dan gelen alım heyetleri ağırlandı. Yer üstü ve yer altı madenciliğin ihtiyaç duyduğu tüm makine ve ekipmanların, sarf malzemelerin, yardımcı malzemelerin ve hizmetlerin en yeni teknolojilerinin sergilendiği, tüm katılımcı ve ziyaretçilerinin memnun olduğu fuar, aynı yıl katılımcı sayısında yüzde 14, ziyaretçi sayısında yüzde 17 artış elde etti. Bu seneki fuarda da hem katılımcı hem de ziyaretçi sayılarında istikrarlı artışın sürmesi bekleniyor.

9 Aralık'ta kapılarını açacak olan Fuar, 12 Aralık Pazar günü saat 17.00’ye kadar ziyaret edilebilecek.