Zeytin alım kampanyasında yeni döneme ilişkin üretici ortaklardan ilk alımları gerçekleştiren Marmarabirlik, 15 bin tonluk mahsulün yüzde 50'sinin karşılığı olan 35 milyon TL'lik ödemeyi bugün yapacağını duyurdu.BURSA (İGFA) - 2021-2022 iş yılı ürün alım kampanyasında 560 milyon TL alım bütçesi oluşturan Marmarabirlik’te alınan ürün bedellerinin ilk dilimi, üretici ortaklara 11 Kasım itibariyle (bugün) ödeme yapacak. Üreticilere 5 Kasım’a kadar teslim ettikleri ürün bedeli alacaklarının yüzde 50’sinin karşılığı olarak 35 milyon TL ödemeyi ortaklar, saat 18.00’den itibaren Ziraat Bankası ATM’lerinden alabilecekler.

Yeni sezona ilişkin ürün alım kampanyasından önce 72 bin 650 ton rekolte beyanı geldiğini hatırlatan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Ortaklarımızdan gelen yüksek rekolte beyanına rağmen kota uygulaması yapılmamıştır. Ortaklarımız bunu iyi değerlendirmelidir. İri daneli ürünü piyasaya verip ince daneli ürünü kooperatifine getirirlerse, bir sonraki yıl stok fazlası yaşanır” diye konuştu.

"ALIMLARDA BÖLGESEL ALIMIMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

2010 Yılından bugüne Marmarabirlik’in kendi ayakları üzerinde duran bir kurum haline geldiğini belirten Asa,ürün alımlarının planlı şekilde yapıldığını, dengeli stok oluşturularak satışlara olumlu şekilde yansıdığını ifade etti. "Hedefimiz satışlarımızı artırmaktır" diyen Başkan Asa, bölgesel hareket edildiği yönündeki söylemlere de yanıt verdi.

Bölgesel hareket edilmesinin ve fiyatlandırma yapılmasının mümkün olmadığını ifade eden Başkan Asa, “Ürün alım fiyatları belirlenirken, piyasa koşullarına bakılmakta, ülke ve bölge rekoltesi dikkate alınarak arz talep dengesi gözetilmekte ve ona göre fiyat belirlenmektedir. Piyasa gerçeklerini unutmamak ve tüketici tarafını da düşünmek gerekir. Ürün alımları çok yoğun bir şekilde devam etmektedir. Üreticilerimizin Marmarabirlik Yönetim Kurulu’nun belirlemiş olduğu ürün alım fiyatlarından memnuniyeti yapılan teslimatlardan görülmektedir" diye konuştu.