Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi yenilikçi uygulamaları ve iş modelleriyle Türkiye’nin dört bir yanındaki organize sanayi bölgelerine örnek olmaya devam ediyor. Daha önce 7.5 MW’lık GES (Güneş Enerji Santrali) yatırımıyla dikkat çeken Osmaniye OSB, şimdi de hayata geçireceği Muz Serası Projesi ile Türkiye’de ilk defa bir organize sanayi bölgesinin içinde tarım yatırımı gerçekleştirecek.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Osmaniye Valisi ve Osmaniye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdinç Yılmaz, “İlk hasatta 150 tona yakın ürün alacağız ve sezonda 1 milyon TL’nin üzerinde gelir elde edeceğiz. Bu yatırımla OSB’mizin sabit giderlerinin yüzde 30’unu karşılayacağız” dedi.

SERA, OSB'NİN SABİT GİDERLERİNİN YÜZDE 30'UNU KARŞILAYACAK

Proje fikrinin gelişmesinde ülkemizin ithal muz sebebiyle ülke kaynaklarının dışarıya gitmesinin oldukça etkili olduğunu ifade eden Başkan Dr. Yılmaz, "Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliğiyle yapılan toprak analizi sonrasında arazimizin muz ekimine uygun olduğu tespit edildi ve ardından hemen projemizi uygulamaya koyduk. Gelecek yıl hasat gerçekleştiğinde müşterimiz bile hazır. Yıllık 150 tona yakın ürün alacağız ve sezonda 1 milyon TL’nin üzerinde gelir elde edeceğiz. Proje toplam yatırımının geri dönüş süresi ise 3 yıl. Bu yatırımla OSB’mizin sabit giderlerinin yüzde 30’unu karşılayacağız. Sanayicilerimizin birçok masrafı var. Bu projeyle hem onlara destek olacağız hem de tarımda dışarıya giden kaynaklarımızın ülke içinde kalmasına katkı sağlayacağız" diye konuştu.