Sakarya ile Kıbrıs arasında yeni bir ticaret köprüsü kuruldu.SAKARYA (İGFA ) -  Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirilen önemli temasların ardından açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs ve Sakarya arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesi noktasında önemli görüşmeler yapıldığını ifade eden Başkan Yüce, ticari faaliyetler ve yatırım planları üzerine yapılan konuşmaların Sakarya’ya yeni kapıları açacağını umut ettiklerini söyledi.

Kıbrıs’ta önemli ticaretlerin kapısını araladıklarını belirten Başkan Yüce, "Sanayisi, tarımı ve ticaretiyle Türkiye’nin gözde şehirlerinden biri olan Sakarya’da yapılabilecek yatırımları tartıştık. Bunun yanında Sakarya iş dünyasının Kıbrıs’ta yürütebileceği faaliyetleri görüştük. Sevgili KKTC heyetine Sakarya’nın ekonomik ve coğrafi açıdan avantajlarını anlattık. Dünyanın minyatürü olan, doğal kaynakları, yeşilin ve doğanın her tonuyla, bizi adeta bir turizm cenneti kulan özelliklerimizden bahsettik. Ziyaretlerimizde Kıbrıs’tan Sakarya’ya yeni bir ticaret köprüsü kurmak için girişimlerimiz oldu” diye konuştu.