Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek 2. OSB’de Gedik Kaynak ve Döküm Fabrikasını ziyaret etti.SAKARYA (İGFA) - Sakarya'da Hendek 2. OSB’de Gedik Kaynak ve Döküm Fabrikasını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ekim ayı ihracat rekoru için de iş dünyasını kutladı.

Başkan Yüce, Hendek 2. OSB’de 260 bin metrekarelik alanda hizmet sunan Gedik Kaynak ve Döküm Fabrikasının önemli bir kuruluş olduğunu belirtti. Sakarya tarımı, sanayisi, turizmi, sporu ile önemli bir cazibe merkezi olduğunu ifade eden Başkan Yüce, "Şehirlerin gelişiminde sahip olduğu sacayaklarının biri de sanayidir. Şehrimiz sanayisi de her geçen gün gelişiyor, yatırımcıların tercihi haline geliyor. Gedik Holding de binin üzerinde istihdam sağlayan, inovasyona önem veren ve yerli kaynaklarla yaptığı üretimle ülkemizin bu alandaki dışa bağımlılığını ortadan kaldıran önemli bir kuruluş. Tebrik ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın da geçtiğimiz günlerde paylaştığı ve bakanlık tarafından hazırlanan ‘Üreten Şehirler’ programında Sakarya'nın da olduğunu belirterek, iş dünyasının yatırıma dönük adımlarının bakanlık destekleri ile Sakarya'nın ihracatta nice rekorlara ulaşacağını söyledi.