Son dakika: Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Buna göre TCMB faizlerde sürpriz karara giderek indirim yapma kararı aldı. Faiz kararı sonrası altın ve dolar fiyatları yatırımcılar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki altın ve dolar/TL kuru ne kadar oldu? İşte piyasalardaki son dakika gelişmelerinin ayrıntıları...

SON DAKİKA: Merkez Bankası faizi indirdi dolar 18 TL'yi aştı! Gram altında hareketlilik sürüyor (Dolar ne kadar oldu?)
Son dakika: Dolar ve altın fiyatı için kritik karar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) geldi.Geçen yılın son 4 toplantısında faizde toplam 500 baz puan indirime giderek 2022’deki 7 toplantıda ise yüzde 14 seviyesinde sabit bırakan Merkez Bankasından, sürpriz faiz kararı geldi. Merkez Bankası, ağustos ayı toplantısında politika faizini yüzde 14'ten yüzde 13'e indirdi

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası gözler dolar/TL kuruna çevrildi.

DOLAR/TL FAİZ KARARI SONRASI NE KADAR OLDU?
Dolar/TL , Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indiriminin etkisiyle 20 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

TCMB'nin bir puanlık indiriminin ardından dolar/TL kuru 18,14 seviyesinin üzerini gördü. Karar öncesi Dolar/TL 17,97 seviyesinde işlem görüyordu.

Euro/TL de 18,28 seviyesinden 18,48'e kadar yükseldi.

GRAM ALTIN VE ONS ALTIN FİYATLARI
Altın, Fed tutanaklarından çıkan faiz artışlarına daha yavaş bir artış hızıyla devam edileceği yönündeki işaretlerin ardından düşüşüne son verdi. Altının ons fiyatı 1770 doların üstünde değerleniyor. Dolar kuru ve ons altın fiyatlarıyla yön tayin eden gram altın fiyatı ise şu sıralar 1031 liradan alıcı ile buluşuyor.