ANKARA (AA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Burdur'un Ağlasun ilçesinin Antalya ve Burdur'a ulaşımı açısından standardı yükseltecek Taşkapı-Ağlasun yolunun temelinin yarın Bakan Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla düzenlenecek törenle atılacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 19 kilometre uzunluğundaki, bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol standardındaki projede, 2 hemzemin kavşak, 40 menfez, 6 istinat duvarı, 3 derivasyon kanalı imalatı yer alıyor.

Projeyle Ağlasun ilçesinin Taşkapı, Cine ve Yeşilbaşköy beldeleri başta olmak üzere bölgedeki yerleşimlere daha güvenli ulaşım imkanı tesis edilecek.

Mevcut haliyle sathi kaplamalı hizmet veren yolun üstyapısı bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak yenilenecek. Yolun yatay ve düşey standardı yükseltilerek görüş mesafesi artırılacak ve trafiğin güvenli seyri sağlanacak.

Cine ve Taşkapı köylerinden geçen mevcut güzergah, yeni yol projesiyle, yerleşim hattının dışına alınarak yolun kullanıcılarına konforlu ve kısa sürede erişim imkanı sağlanacak.

Projenin tamamlanmasıyla zamandan 8,2 milyon lira, akaryakıttan 1,9 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 10,1 milyon lira tasarruf elde edilecek. Karbon emisyon miktarı da 388 ton azaltılacak.