İSTANBUL (AA) - Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin (TSPB) 2022-2024 dönemi için yeniden TSPB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

TSPB açıklamasına göre, TSPB yönetim kurulu toplantısında Birlik Başkan Vekilliğine yeni dönemde de yine TEB Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdürü Mustafa Selim Yazıcı’nın devam etmesine karar verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İbrahim Öztop, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin başkanlığı görevini 10 Eylül’de devraldığını, kendisini bu önemli göreve ikinci kez layık gören tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini iletmek istediğini belirtti.

Öztop, "Özverili çalışmalarıyla Birliğimizin ve sektörümüzün gelişmesine önemli katkı ve destek sağlayan yönetim, denetleme kurulu, disiplin komitesi üyelerine de değerli katkıları ve emekleri için teşekkürlerimi sunarken yeni dönemin ülkemize, Birliğimize ve üyelerimize hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

Sermaye piyasalarının gelişmesinde, büyümesinde TSPB’nin büyük değer sağladığının altını çizen Öztop, şunları kaydetti:

"Birliğimiz; hem talep hem de arz tarafında sermaye piyasalarımızın gelişmesini sağlayacak ortak değerlerin yaratılmasında her zaman öncü ve yaratıcı bir rol oynadı. Başta yatırımcıların bilgilendirilmesi olmak üzere, mevzuat alt yapısının oluşturulmasında, ürün ve hizmetlerin geliştirilmesinde sağladığı katma değerle Birliğimiz, 2001 yılından bu yana sermaye piyasalarımızın büyümesi, derinleşmesi ve ülke ekonomisine olan katma değerinin artırılması için çok yönlü faaliyetlerimizi sürdürüyor. Birliğimizin bu önemli ve değerli katkılarının önümüzdeki yıllarda da katlanarak devam ettirmek için yönetim kurulu üyelerimizle, denetleme kurulu ve disiplin komitesi üyelerimizle var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz."

TSPB Yönetim Kurulu aşağıdaki gibidir:

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası AŞİbrahim Halil ÖZTOPYönetim Kurulu BaşkanıTEB Yatırım Menkul Değerler AŞ Mustafa Selim YAZICIYönetim Kurulu Başkan VekiliYapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞYılmaz ARISOYYönetim Kurulu ÜyesiOyak Yatırım Menkul Değerler AŞ Erkan ÜNALYönetim Kurulu ÜyesiTürkiye Halk Bankası AŞ Ali ŞÖNERYönetim Kurulu ÜyesiGaranti Portföy Yönetimi AŞ Sinem EDİGEYönetim Kurulu ÜyesiRE-PIE Portföy Yönetimi AŞ Alim TELCİYönetim Kurulu ÜyesiAkiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ İhsan Gökşin DURUSOYYönetim Kurulu ÜyesiBağımsızHacer Dilek TÜRKER ULUDAĞBağımsız Yönetim Kurulu ÜyesiBağımsızProf. Dr. Güler ARASBağımsız Yönetim Kurulu ÜyesiTürkiye Değerleme Uzmanları BirliğiYaşar BAHÇECİYönetim Kurulu ÜyesiQNB Finans Yatırım Menkul Değerler AŞEsen Pamir KARAGÖZDenetleme Kurulu ÜyesiYatırım Finansman Menkul Değerler AŞ Ömer ERYILMAZDenetleme Kurulu ÜyesiAktif Yatırım Bankası AŞAtila YANPARDenetleme Kurulu ÜyesiArz Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Murat ONUKDenetleme Kurulu ÜyesiDoğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ Çağan ERKANDenetleme Kurulu ÜyesiA1 Capital Yatırım Menkul Değerler AŞ Selen DERİNDisiplin Komitesi ÜyesiDeniz Yatırım Menkul Kıymetler AŞ Tuğba ÇAKINDisiplin Komitesi ÜyesiAnadolubank AŞ Suat İNCEDisiplin Komitesi ÜyesiAlbaraka Portföy Yönetimi AŞMuhammed Emin ÖZERDisiplin Komitesi ÜyesiAlarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞMehmet AHKEMOĞLUDisiplin Komitesi Üyesi