Sektörün en büyük 3. firması olan Ulusoy Un, yüzde 100 iç sektöre üretim yapan Söke Un’u satın aldı.ANKARA (İGFA) - Ulusoy Un, 100. yıl hedefleri doğrultusunda 1963 yılında Aydın Söke-Sazlıköy’de kurulan ve 2015 yılında İngiliz menşeli özel sermaye fonu Mediterra Capital Partners tarafından satın alınan Söke Un’un hisselerinin tamamını satın aldı.

Ulusoy Un, Ankara ve Söke’deki fabrikalarıyla 1100 ton/gün üretim kapasitesi bulunan ve yüzde 100 iç sektöre üretim yapan Söke Un’u satın almak için 17.02.2021 tarihinde Mediterra Capital Partners kontrolünde faaliyet gösteren Moms Kitchen International S.a.r.l ile bir gizlilik anlaşması imzalamış, satışla ilgili çalışmalar başlamıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, aile şirketi olarak kurarak Aralık 2014 yılında halka arz olan şirketin ikinci bir kırılma noktasını yaşadıklarını söyledi. Söke Un’un satın alınmasıyla birlikte 2 bin 100 ton/gün buğday işleme kapasitesini 3 bin 200 ton/güne çıkarmış olacaklarını belirten Dr. Eren Günhan Ulusoy, "Söke Un’un, Türkiye ekonomisinin yatırımlarla büyüme performansı göstermesi gerektiği bir dönemde firmamız uhdesinde kalması, Ulusoy Un’u 100. yılında ‘küresel bazda bir gıda şirketi’ hedeflerine bir adım daha yaklaştırmış oldu. Bu dev satın alma, 4,7 milyar dolarlık dünya un ihracatının yaklaşık 1 milyar dolarlık kısmını üstlenen, 8 yıldır dünyadaki un ihracat liderliğini koruyan ülkemiz ve sektörümüz adına da önemli bir adım oldu" diye konuştu.