BURSA (İGFA) - Kurucu başkanlıkta yapmış olan UTEK'in yeni başkanı Orhan Efe genel kurul toplantısındaki konuşmasında, “İlk hedefimiz Bursa’nın tek Havacılık STK’sı olan kulübümüzün üye sayısını artırmak. Gemlik ve Karacabey havaalanlarının sivil havacılığa kazandırılması ile Yunuseli havaalanı pistinin uzatılarak uluslararası havalimanı hüviyeti kazanması en önemli çabamız olacaktır. 1973 yılında havaalanını sanayi bölgesine kaptıran İnegöl’ün tekrar havaalanına kavuşması da gündemimizde yar alacak. Teknoloji ve Ar-Ge eğitimlerimizde ‘güneş enerjisi ile uçan dron proje yarışması’ programımız içinde yer almaktadır” dedi.

UTEK ve BUMİAD dernek üyesi arkadaşlarımız tarafından kurulan UTEK Uçuş Okulu ve Eğitim A.Ş. ile Güney Marmara’nın ilk uçuş okulu olarak şu an 74 öğrenciye pilotluk eğitimi verildiğini belirten Efe, “Bu önemli bir başarıdır. Benzer şekilde; savunma sanayi, teknoloji ve özellikle Bursa Havayolları gibi yeni şirketler kurulmasına öncü olma çabasında olacağız” şeklinde konuştu.

YENİ YÖNETİM

UTEK Uzay Havacılık ve Teknoloji Kulübü derneği genel kurulunda yeni yönetim şu isimlerden oluştu; Başkan M. Orhan Efe, Başkan vekili, Havacılık ve Uzay Başkanı Ferdi Tercanlıoğlu, Başkan Yardımcısı, Teknoloji ve Ar-Ge Başkanı Celal Beysel, Genel Sekreter Merih Korur, Genel Sayman Hüseyin Ertaş, projelerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Mustafa Dayanıklı, komitelerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Mustafa Gümüş.