Ekonomik sıkıntılar nedeniyle bir fatura ödeyemeyen müşterilerinin aboneliklerine kısıtlama ve kapatma uygulayan Türk Telekom ve TTNET’e vatandaşlar isyan etti. Mağdur aboneler, bir devlet kurumu olan Türk Telekom TTNET’in bu uygulamasının ülkeye ihanet olduğunu dile getirdi.

İSTANBUL (İGFA) – Ekonomik sıkıntılar, fahiş fiyatlar ve enflasyon karşısında beli bükülen vatandaşlara bir darbe de Türk Telekom ve TTNET’ten geldi.

Bir fatura ödenmemesi durumunda aboneliği kapatma ya da kısıtlama sistemi uygulayan Türk Telekom ve TTNET, açma-Kapama ücreti olarak işlem başına vergiler dahil 40 lira bir bedeli de faturaya yansıtıyor.

Türk Telekom ve TTNET’in bu uygulamasına isyan eden aboneler, “Ekonomik şartlar ortada. Bazen faturamızı zamanında ödemeyebiliyoruz. TTNET, ödenmeyen bir fatura sonrası hemen işlem yapıp kısıtlama ya da kapatmaya gidiyor. Bu vatandaşın evinde öğrenci var mı, derslerini nasıl internetten takip edecek? diye düşünen yok. Bu uygulamayı özel firma yapsa anlarız ama bir devlet kurumu yapıyorsa, burada ülkeye bir ihanet söz konusudur. Bu uygulamayı hayata geçiren Türk Telekom ve TTNET yöneticileri nasıl bir ihanetin içerisindeler. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bu konuda neden sessiz kalıyor? Hissedar olan Hazine ve Maliye Bakanlığı neden müdahale etmiyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomik sıkıntılar, fahiş fiyatlar ve vatandaşa karşı yapılan zulme karşı talimatlarına rağmen Türk Telekom ve TTNET yöneticilerinin bu tutumu akıllarda soru işareti bırakıyor. Bu uygulamanın ivedi bir şekilde gözden geçirilmesi şarttır” diye tepkilerini dile getirdiler.

Vatandaşların tepkilerine Türk Telekom ve TTNET CEO’su Ümit Önal, Finans Genel Müdür Yardımcısı Kaan Aktan’ın nasıl bir açıklama yapacağı da merak konusu oldu.