DEM Parti heyetinde, Van Milletvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder yer aldı. Görüşmeye ayrıca MİT Başkanı İbrahim Kalın ve AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala da katıldı.
Görüşme öncesi konuşan Pervin Buldan, "Bu, önemli bir görüşmedir. Cumhurbaşkanı bizimle ilk kez bu kapsamda bir araya geliyor. Türkiye için hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.
Sırrı Süreyya Önder ise, "Sürecin geldiği noktayı Sayın Cumhurbaşkanı’na arz edeceğiz. Demokratik siyaset alanı ve barış süreci bundan sonra daha nitelikli adımlarla ilerleyebilir," ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürt siyasi temsilcileriyle en son 2012 yılında, dönemin BDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile görüşmüştü. Bu nedenle bugünkü buluşma, 13 yıl aradan sonra gerçekleşen ilk doğrudan temas olma özelliği taşıyor.
Görüşmenin içeriğine dair resmi bir açıklama henüz yapılmazken, kulislerde çözüm süreci, bölgesel güvenlik, yerel yönetim yetkileri ve demokratikleşme adımlarının ele alındığı konuşuluyor.
Anahtar Kelimeler: Recep Tayyip Erdoğan, DEM Parti, Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder, Erdoğan DEM Parti görüşmesi, 13 yıl sonra ilk temas, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Kürt siyaseti, barış süreci, çözüm süreci, Türkiye siyasi gündemi, Beştepe görüşme, Erdoğan Kürt temsilcileri, 2025 siyasi gelişmeler, TBMM DEM Parti, AK Parti DEM Parti teması