Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 2025) önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında hem yerli savunma sanayii projelerinin geldiği noktaya vurgu yaptı hem de Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

Konuşmasına savunma sanayiinin Türkiye’nin bağımsızlığı açısından taşıdığı önemi vurgulayarak başlayan Erdoğan, “Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Yerli ve milli teknolojilerle donatılmış ürünlerimiz artık sadece ülkemizin değil, dost ve kardeş ülkelerin de güvenliğine katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasında Gazze’de süren İsrail saldırılarına da değinerek, “Gazze’de yaşanan katliamı asla unutmayacağız, unutturmayacağız. İsrail’in zulmüne sessiz kalanlar da bu insanlık suçuna ortaktır” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin her platformda Filistin davasının yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

İstanbul Valiliği’nden Sokak Köpekleri İçin Talimat: “İvedilikle Başlatılacak”
İstanbul Valiliği’nden Sokak Köpekleri İçin Talimat: “İvedilikle Başlatılacak”
İçeriği Görüntüle

Fuar kapsamında sergilenen Türk savunma sanayii ürünleri arasında insansız hava araçları, zırhlı araçlar ve yeni nesil silah sistemleri yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fuar alanını gezerek katılımcı firmaların geliştirdiği yerli ürünler hakkında bilgi aldı.

IDEF 2025, 50’yi aşkın ülkeden temsilcilerin katılımıyla 4 gün boyunca devam edecek.

Kaynak: RSS