Erdoğan, toplumda artan evlilik yaşının ve ekonomik zorlukların önüne geçilmesi için kapsamlı desteklerin önemini vurguladı.
“Bahanelerle Evliliği Zorlaştırmak Doğru Değil”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evliliğin zorlaştırılmasını asla doğru bulmuyoruz. Evliliğin kolaylaştırılması, teşvik edilmesi ve önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor” diyerek hükümetin aile kurumunu güçlendirme vizyonuna işaret etti.
Gençlere Çağrı ve Vakıflara Destek Mesajı
Erdoğan, vakıfların ve hayırseverlerin gençlerin evlilik sürecine katkı sunmasının önemine değindi. Mehir Vakfı’nın 81 ilde 20 bini aşkın gence düğün ve çeyiz desteği sağladığını belirterek, bu tür sosyal yardımların artırılması gerektiğini söyledi.
Aile ve Gençlik Fonu, Doğum Yardımı Artışı
2025 yılının “Aile Yılı” ilan edildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında yuva kuracak çiftlere yeni destekler sağlandığını, ayrıca doğum yardımı ödemelerinde ciddi oranda artışa gidildiğini ifade etti.