Finike Belediyesi’nin ev sahipliğinde, yurtiçi ve yurtdışından birçok sanatçının katılımlarıyla düzenlenen 3. Uluslararası Finike Suluboya Festivali, Finike Belediyesi bahçesindeki atölye çalışmaları ile başladı. 

3. Uluslararası Finike Suluboya Festivali, Finike Belediye Başkan Vekili Volkan Aydıner, Başkan Yardımcısı İsmet Çetin, festival küratörleri Hatice Bahçeci Dündar ile Mahmut Dündar, ressamlar ve vatandaşların katılımlarıyla Finike Belediyesi bahçesinde düzenlenen atölye çalışmaları ile başladı. Suluboya Festivali’nde stantları ziyaret ederek sanatçılar ile sohbet eden Finike Belediye Başkan Vekili Volkan Aydıner, “Bu yıl Finike Belediyesi ev sahipliğinde 3’sünü düzenlediğimiz festivalimize ülkemizden ve dünyanın çeşitli yerlerinden katılan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz. Değerli sanatçılarımızı burada ağırlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Finike Belediyesi olarak, sanata ve sanatçıya olan desteğimizin sınırsız bir şekilde devam edeceğini belirtiyor, tüm sanatçılarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Başkan Geyikçi’ye Teşekkür

Festival hakkında bilgi aktaran ressam Hatice Bahçeci Dündar, “1-3 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlediğimiz 3. Uluslararası Finike Suluboya Festivalimizin açılışını gerçekleştirdik. Finike Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Geyikçi’ye, festivalimize, sanata ve sanatçıya verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca sponsorlarımıza, yurtiçi ve yurtdışından katılım sağlayan sanatçılarımıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.       

Ulusal ve uluslararası alanda ün yapmış birçok sanatçının katıldığı festivalde sanatçılar tarafından üretilen eserler, 3 Ekim Pazartesi günü Şekerci Han’da gerçekleştirilecek sergide vatandaşların ziyaretine açılacak.