Antalya Finike'de Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı Ali Yamuç’un, intihar etmeden önce koğuş arkadaşına, cinayet için bir mermer ocağıyla 1 milyon TL karşılığında anlaştığını anlattığı ortaya çıktı. "Mermer ocağıyla 1 milyon liraya anlaştık" 
 
Savcılık, azmettirici iddiasının ’tamamen kurgu ve yalan’ olduğu değerlendirmesinde bulundu. İddianamede, cinayet sonrası kapının kilitlenmesinin ise ’kadın davranış biçimi’ olduğu belirtildi. Finike’de taş ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin, 9 Mayıs Salı günü Kızılcık Yaylası’ndaki dağ evlerinde öldürülmesiyle ilgili iddianame, yaklaşık 6 ay sonra hazırlandı. Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, bir süre önce tutuklu bulunduğu  Alanya Cezaevi’nde intihar eden Ali Yamuç’un cinayete ortak olmaklasuçlanan eşi Fatma Yamuç hakkında, ’kasten öldürme’ ve’ birden fazla kişiye karşı gece vakti konutta silahla yağma’ suçlamalarıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.


Cinayetin ortaya çıkmasının ardından Yamuç çiftinin kan örneklerinde uyuşturucu belirlendiği ve kullandıklarının tespit edildiği belirtilen iddianamede, Ali Yamuç’un çalıştığı çok sayıdaiş yeri arasında bölgede bulunan 4 mermer ocağının da olduğu kaydedildi. Yamuç’un, çalıştığı iş yerlerinden uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle kovulduğu belirtildi. Cinayeti işleyen çiftin kaldığı barakayla Büyüknohutçu çiftinin evleri arasında 760 metre uzaklık belirlendiği kaydedilen iddianamede, cinayetten 3 gün önce gece saatlerinde çıkan orman yangını da anlatıldı. 
Savcılık, azmettirici iddiasının ’tamamen kurgu ve yalan’ olduğu değerlendirmesinde bulundu. İddianamede, cinayet sonrası kapının kilitlenmesinin ise ’kadın davranış biçimi’ olduğu belirtildi.

Finike’de taş ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin, 9 Mayıs Salı günü Kızılcık Yaylası’ndaki dağ evlerinde öldürülmesiyle ilgili iddianame, yaklaşık 6 ay sonra hazırlandı. Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, bir süre önce tutuklu bulunduğu  Alanya Cezaevi’nde intihar eden Ali Yamuç’un cinayete ortak olmaklasuçlanan eşi Fatma Yamuç hakkında, ’kasten öldürme’ ve’ birden fazla kişiye karşı gece vakti konutta silahla yağma’ suçlamalarıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. 

Savcılığın hazırladığı 15 sayfalık iddianamenin içeriğinde ise kamuoyu gündemine gelen iki mermer ocağının azmettirici olduğuna yönelik iddialarlabir başka mermer ocağının azmettirici olduğuna ilişkin yeni bir iddiaya yer verildi. Ayrıca katil zanlısı Yamuç’un intihar etmeden önce eşine, annesine ve bir arkadaşına hitaben yazdığı 3mektuptaki ifadeler hakkında da bilgi verildi. İddianamede, Büyüknohutçu çiftini, Ali Yamuç ve eşi Fatma Yamuç’un ortaklık halinde, gece vakti av tüfeğiyle öldürdükleri ve çiftin evlerinde bulunan para, cüzdan, dizüstü ve diğer eşyaları yağmaladıkları belirtildi.