Görenleri hayrete düşüren balık Finike Körfezinde Balıkçı Durmuş Körpe Tarafından yakalandı. Bir balıkçıya satıldı. Kg fiyatı 25 TL olan KILIÇ Balığı besleyici ve lezzetli bir balık.

Durmuş Balıkçı tek başına yakaladığı balıkla selfi de yaptı.


27 yaşındaki Finikeli Balıkçı Durmuş Körpe Tarafından yakalandı.  Balıkçı Durmuş Körpe şu bilgileri verdi: " Parakete denen Çoklu ve özel bir olta ile yakaladım. O gün kayıkta tek başıma idim. Yüzeye çıktığında tabi ki küçük bir  ürperti yaşadım. Çünkü Kılıç Balığı hızlı ve güçlü bir balık. Tekneyi devirebilir. Olumsuzluklar olabilir. Ama 10 yıldır  denizlerdeyim. Sonra ustalığım sayesinde çektim. Önce denizde bekleyip yordum. Sonra tekneye aldım. Zaten 2 gün sonra kılıçta av yasağı da başlıyor. Finike Körfez Kılıç'ın  geçiş güzergâhı. Balığı yakalayınca mutluluğumu  mahallemizin  ağabeyi  Milletvekilimiz Atay Uslu ile de hemen paylaştım. Kayıkta Tek başına olduğumdan selfi çektim "


Finike'nin  butik Balıkçı Lokantası Neşeli balık tarafından satın alındı. Neşeli Balık'ın ustası ve sahibi Fatih Veziroğlu şunları ifade etti: " 15 yıldır gördüğüm en büyük Kılıç Balığı.  Av koruma tedbirleri sonuç verdi. Artık daha zengin balık Çeşitleri körfezimizde çıkıyor. Kılıç Balığının Eti lezzetli, kılçıksız ve besleyicidir "


Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Neşeli Balık'ta Balıkçılarla sohbet etti.  Atay Uslu Şunları ifade etti: "55 kg ağırlığında, 2 metre 90 santim Balığı görünce şaşırdım. Balıkçı Durmuş Kardeşim bu Kılıç Balığını yakalayınca bana balıkla selfi fotoğrafını göndererek mutluluğunu paylaştı. 3 Taraflı denizlerle çevrili ülkemizde balıkçılığın gelişmesi, insanımızın balıkla beslenmesinin artması için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Balıkçılığın bir kanuna çok ihtiyacı var.  Antalya'da Balıkçılar için alt yapı çalışmaları, Balıkçı barınakları inşaatlarımız ve projelerimiz devam ediyor. Örneğin Kumluca Adrasan Balıkçı barınağı projemiz devam ediyor.  Balıkçılarımız Av yasaklarına uyuyorlar. Balıkçılarımıza bu hassasiyetleri nedeniyle teşekkür ediyorum.  Bugün Balıkçılarımızın verdiği bilgiye göre Kılıç ağları denen KILIÇ Balığı yumurtasına zarar veren özel Ağlar 10 yıl önce yasaklanmış.  Şimdi körfezde KILIÇ popülasyonu da Hızla  artmış. Tedbir sonuç vermiş.  Biz de bu gün Balığı satın alan Fatih Veziroğlu Kardeşimin bölgeye neşeyle balık yemeyi sevdiren Neşeli Balık Lokantasında  55 kg lık Balığı gördük. "