Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Finike Devlet Hastanesi’nde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Özel Eğitim Park Rehabilitasyon Merkezi’nden gelen öğrencilere yönelik etkinlik düzenlendi.

Finike Devlet Hastanesi yemekhanesinde gerçekleşen ve 10 özel öğrencinin hastane yönetimi ve sağlık çalışanları ile bir araya geldiği etkinlikte öğrencilere yönelik, tuval boyama, el baskısı, palyaço eşliğinde yüz boyama aktiviteleri yapıldı, çeşitli çocuk oyunları oynandı ve müzik eşliğinde şarkılar söylendi.

Etkinlik hakkında açıklamada bulunan Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Yücel Kurt; “Engelleri kaldırma, engelli bireylere destek olma noktasında kamu-özel kurum ve kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir. Engelli bireylerin yaşadıkları en büyük sorunlardan biri, sosyal çevrenin engelli bireylere yaklaşma biçimi olup, bu nedenle engellilik konusunda insanlarda farkındalık ve duyarlılık yaratmak, engelli bireylerin önündeki engelleri kaldırmak gerekmektedir. Finike Devlet Hastanesi olarak bu yaptığımız etkinlikle hem farkındalık yaratmayı amaçladık hem de bu özel çocuklarımızın eğlenceli bir gün geçirerek mutlu olmalarını istedik.”  Dedi.

Etkinlik pasta kesimi ve öğrencilerin kendi yaptıkları el emeği ürünleri hastane yönetimine hediye etmeleri ile sona erdi.