• DOLAR 32,52 %0.02
  • EURO 34,86 %0.53
  • ALTIN 2.428,56 %-0.18
  • BİST100 9.645 %-0.50
  • BITCOIN 66.600 %0.18
  • ETHERIUM 3.208 %0.93
19°

Kadir's Family Houses

Firma Kodu #1092
Sektör Turizm Seyahat
Adres Olimpos
URL http://www.kadirsfamilyhouseolympos.com/
Şehir/Eyalet Port Glaud
Eklenme Tarihi 16.01.2023

Kadir's Family House, size tropikal bir bahçede ücretsiz Wi-Fi ve klimalı odalar ile hizmet vermektedir. Bütün konaklama alanları ahşap zemin, ahşap duvar ve ahşap tavan ile döşenmiştir.

Konaklamalarınızı, bungalov (Ağaç Avler) tipi odalarımızda yaparken her odada standart olarak bulunan duş, WC ve klima gibi imkanları da gönül rahatlığıyla kullanabileceksiniz. Odalarımız gayet ferahtır ve konuk odalarımızın ek olarak özel balkonu vardır. Sahil yakın olsa da yürümek istemezseniz 2 saatte 1 kalkan ücretsiz servisimizden faydalanabilirsiniz.

Kahvaltımız ve akşam yemeğimiz açık büfedir ve bu hizmetler belirttiğimiz fiyatlara dahildir. Bahçedeki oturma alanlarımızda yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Gün boyu Shaman Bar'ın güzel müzikleri eşliğinde eşsiz kahve seçenekleri, güzel kokteyller veya soğuk bir birayla eşlik edebilirsiniz.  :)

OLYMPOS HAKKINDA

M.Ö. 2000 yıllarında ilk defa Likyalıların yerleştiği Olympos, M.Ö. 80 yılında Zenniketes isimli Kilikyalı bir korsanın komutasındaki korsanların eline geçmiş ve M.S. 78 yılında Romalılar tarafından alınmıştır.

Haçlı Seferleri sırasında ise Venedik, Ceneviz ve Rodos Şövalyeleri’nin istilasına uğrayan Olympos, 15. yy’da Fatih Sultan Mehmet döneminde Osmanlı İmparatorluğu’na katılmıştır. Yakın zamana kadar Türk yerleşiminin olmadığı kent, sadece göçerler tarafından kışlak olarak kullanılmıştır.

Tamamı arkeolojik ve doğal sit alanı olarak koruma altında olan Olympos, denize açılan ve ortasından Akçay nehrinin aktığı bir vadi içinde kuruludur. Antik çağlarda nehir kenarlarına yapılan duvarlarla kanal haline getirilen nehire gemiler de girebilmekteymiş. Ortaçağ’dan sonra herhangi bir yerleşime rastlanmayan kent, zamanla ağaçların arasında kaybolmuş ve gizemli bir görüntü kazanmıştır.